Recept voor salade van asperges met ossenhaaspuntjes
Asperges met biefstuk uit de Krommerijnstreek, een (h)eerlijke combinatie!
Heb je zin in een salade die wat luxe uitstraalt, maar wel makkelijk te maken is, met ingrediënten die je gewoon bij de boer kunt kopen? Maak dan eens een salade van asperges met ossenhaaspuntjes. Luxe genoeg voor een maaltijd met een bijzonder tintje, maar ook prima voor een lunch in de zon, met een lekker glas wijn erbij.
Lekker lokaal tafelen
ℹ️ Een recept van Lekker Tafelen
Ingrediënten voor 4 personen | bereidingstijd 30 minuten
- 12 niet te dunne asperges
- 1 kleine rode ui
- 1 krop botersla
- 8 zongedroogde tomaatjes op olie
- 300 gram ossenhaas
- 2 eetlepels rode balsamicoazijn
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels honing
- 2 eetlepels verse, gehakte tuinkruiden naar keuze
- zout en peper
- olie of boter om in te bakken
Zo maak je een salade van asperges met ossenhaaspuntjes.
Voorbereiding:
Haal de ossenhaas een half uur van tevoren uit de koelkast.
Schil de asperges zorgvuldig en verwijder 2 cm van de uiteinden.
Bereiding:
Zet een pan water op, doe er wat zout in en breng het aan de kook. Doe de asperges in de pan. Kook de asperges 10 minuten en zet dan de warmtebron uit. Doe het deksel op de pan en laat de asperges nog 10 minuten in het water staan. Haal ze er dan uit en laat ze goed uitlekken en afkoelen.
Snijd de rode ui in heel dunne, halve ringen.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Was de sla, droog hem en scheur de blaadjes in kleinere stukjes. Verdeel ze over 4 diepe borden. Bestrooi met de reepjes tomaat en de rode ui.
Maak een dressing van de balsamicoazijn, de olijfolie, de honing, wat zout en peper en de gehakte tuinkruiden.
Snijd de asperges in stukjes en verdeel ze over de sla op de borden.
Dep de ossenhaas droog en snijd het vlees in kleine stukjes.
Verhit in een koekenpan een scheut olie of een klontje boter. Bak hierin de stukjes vlees op een hoog vuur rondom bruin. Bak ze niet te lang om te voorkomen dat ze droog worden. Ze mogen van binnen best rosé blijven. Bestrooi ze met zout en peper en haal ze uit de pan.
Besprenkel de sla met wat van de dressing.
Verdeel de ossenhaaspuntjes over de aspergesalade.
Serveer de salade direct..