Recept voor Krommerijn asperges met biefstuk
Asperges met biefstuk uit de Krommerijnstreek, een (h)eerlijke combinatie!
Blonde d’Aquitaine biefstuk van de grill met gegrilde Kromme Rijn asperges.
De eenvoudigste gerechten zijn vaak het lekkerst. Neem nu een biefstuk van de grill met gegrilde asperges. Dat is een voorbeeld van eenvoud en van pure smaken. Veel mensen eten asperges en biefstuk graag met een sausje, daarom maak je er een mosterdroomsaus bij. Die combineert met zowel de biefstuk als de asperges. Geef er wat gekookte, verse krieltjes bij, en je serveert een fantastische maaltijd.
Eenvoudige, pure smaken uit Werkhoven
ℹ️ Een recept van Lekker Tafelen
Ingrediënten voor 4 personen | bereidingstijd 30 minuten
- 4 (kogel)biefstukjes of ossenhaas
- ± 1 kg asperges (3 à 4 niet te dunne asperges per persoon)
- 30 gram bloem
- 30 gram boter
- 300 ml melk
- 6 theelepels milde, grove mosterd
- 5 eetlepels kookroom
- 1/2 theelepel Worcestershire sauce
- zout en peper
- olijfolie
- optioneel: wat gehakte, verse tuinkruiden
Zo maak je biefstuk van de grill met gegrilde asperges.
Voorbereiding:
Haal de biefstukken een half uur voor je ze gaat grillen uit de koelkast.
Schil de asperges zorgvuldig, en verwijder 2 cm van de uiteinden.
Bereiding:
Breng een pan water met wat zout aan de kook en kook de asperges 4 minuten. Zet dan het vuur uit. Laat de asperges nog een minuut of 10 in het water staan en haal ze er dan uit. Laat ze goed uitlekken.
Maak de mosterdroomsaus:
Smelt de boter in een sauspan. Hij hoeft niet te kleuren. Voeg de bloem toe en bak die al roerend 3 minuten. Dat gaat het makkelijkst met een rubber spatel. Voeg vervolgens, in scheutjes en al roerend, de melk toe. Roer het geheel tot een gladde saus en laat nog even doorkoken.
Voeg de kookroom, de mosterd en de Worcesterhire sauce aan de saus toe en roer ze er goed doorheen. Proef de saus, en voeg naar smaak, zout en peper toe. Voeg eventueel wat extra mosterd toe, mocht je dat nodig vinden.
Dep de asperges met wat keukenpapier een beetje droog. Smeer ze met een kwastje in met wat olijfolie.
Dep de biefstukken droog en bestrooi ze met wat zout.
Zorg dat de barbecue op temperatuur is of verhit de grillpan.
Gril de biefstukken ongeveer 3 minuten aan beide kanten (korter of langer, afhankelijk van de dikte van het vlees) en de asperges tot ze mooie grillstrepen hebben. Maal wat peper over de biefstukken.
Warm de saus nog even op.
Serveer de biefstuk van de grill met gegrilde asperges met de mosterdroomsaus direct. Bestrooi eventueel met wat gehakte tuinkruiden om te garneren.