Recept voor een zomerse curry stoofpot
Maak in een handomdraai deze heerlijk curry stoofpot. Door de verrassende twist ook zeer geschikt voor de zomer.
Ingrediënten voor 4-6 personen
- ± 1 kilo riblappen
- 2 grote uien
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 70 gram Thaise gele curry (1 pakje)
- 1 limoen
- 200 ml kokosmelk
- 3 eetlepels basterdsuiker
- 10 gram verse koriander
- 2 grote tomaten
Voorbereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Pel de uien en de knoflook en snijd in kleine stukjes. Was de limoen en rasp de schil eraf. Pers daarna de sap uit de limoen.
Bereiding:
Bak het vlees op hoog vuur aan circa 5 minuten tot het goudbruin is. Voeg de gesneden uien toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en roer het geheel goed door.
Laat het daarna circa 3.5 uur pruttelen.
Let op dat het vlees volledig in het vocht ligt.
Serveer deze heerlijke curry stoofpot met rijst of brood en smullen maar.