Recept voor runderstoofpot met bokbier

Voorbereiding: 15 minuten | Kooktijd: 3 uur 30 minuten | Calorieën: 432 kcal

Ingrediënten
voor 8 personen

  • 1000 gram riblappen of sukadelappen in blokjes
  • 2 el bloem
  • 2 ui in blokjes
  • 4 el tomatenpuree
  • 2 el mosterd
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 660 ml bokbier
  • 500 ml runderbouillon
  • 160 gram ontbijtkoek
  • 1000 gram bospeen in plakjes
  • 400 gram gedroogde pruimen en abrikozen kleingesneden
  • Peper en zout


Werkwijze:

  • Strooi een dun laagje bloem om het vlees. Verhit olie in een stoofpan en bak het vlees op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de uien toe en laat en minuut meebakken.
  • Voeg tomatenpuree, mosterd, laurier, kruidnagel, bokbier en bouillon toe. Kruimel de ontbijtkoek erdoor. Het vlees moet net onder staan.
  • Laat het vlees op laag vuur ongeveer 3 uur pruttelen, roer af en toe door en voeg indien nodig extra bouillon toe.
  • Voeg na 3 uur de winterpeen en pruimen en abrikozen toe en laat nog een half uur meestoven. Als het vlees zacht is en uit elkaar valt, is de stoof klaar. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm.
  • Lekker met gebakken aardappels en rode kool


Eet smakelijk!